Algemene informatie

Om met de Stern te mogen varen heb je geen vaarbewijs nodig. Wel heb je enige ervaring nodig en is het goed om de regels op het water te kennen. Heb je geen ervaring of ben je onzeker over je kundigheid? Dan kun je een spoedcursus varen aanvragen. Je leert dan hoe de boot werkt, hoe je moet manoeuvreren en wat de regels zijn op het water. Deze optie kun je in het reserveringsproces bijboeken voor slechts 70 euro. Je kunt dan goed voorbereid op vakantie!

Uiteraard krijg je altijd voordat je met de boot vertrekt een uitgebreide uitleg over de boot zelf.

Minimale eisen aan de hoofdhuurder

De minimale leeftijd van de hoofdhuurder is 18 jaar. Wij verzoeken u uw legitimatiebewijs bij aanvang aan ons te tonen.

Linnengoed en eindschoonmaak

Een bedlinnenset (dekbedovertrek, hoeslaken en kussensloop) zit bij ons bij de prijs in! Dus geen gesleep met slaapzakken, kussens en beddengoed!

Om je bootvakantie nog aangenamer te maken kun je ook een linnenpakket bijbestellen. Je hebt dan voldoende handdoeken, theedoeken etc voor je gezelschap. De meerprijs hiervoor is slechts € 7,- per persoon.

Ook de eindschoonmaak zit bij de huurprijs in. We vragen je de boot wel veegschoon achter te laten.  

Verzekering, eigen risico en borg

De Stern is all-risk verzekerd, met een eigen risico van 500 euro. Dit is tevens het bedrag dat je betaalt aan borg. Hou er rekening mee dat de verzekering alleen schade aan de boot vergoedt en dus niet eventuele schade aan je eigendommen. Hiervoor raden wij je aan een reisverzekering af te sluiten.

Pechhulp

Ondanks dat de Stern een goed onderhouden schip is kan het natuurlijk voorkomen dat er iets stuk gaat.

We zullen er in dat geval voor zorgen dat er binnen 24 uur iemand is langs geweest om het probleem in kaart te brengen om je zo spoedig mogelijk weer op weg te helpen.

Zwemvesten

Wanneer is een Reddingsvest verplicht aan boord?

Als je op een (plezier-)jacht vaart met een lage snelheid (niet sneller dan 20 km/uur), is een reddingsvest niet verplicht. De Stern vaart maximaal 12 km/uur. In het geval dat er toch iets misgaat, is het wel aan te raden om er voor iedereen eentje aan boord te hebben. 

Voor slechts 5 euro per stuk kun je ze bij ons reserveren. Voor kinderen adviseren wij met klem een reddingsvest te huren, zeker als ze geen zwemdiploma’s hebben.

Je kunt een reddingsvest huren voor slechts € 5 per stuk.

Heb je nog vragen, of kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op. Dit kan via onze contactpagina maar ook via: